Botox

Botox – kanske något även för dig?

Regeringen har skärpt kraven kring skönhetsbehandlingar och endast specialistläkare, tandläkare och sjuksköterskor får utföra estetiska injektioner. Dessutom krävs det att behandlaren skall inneha en försäkring som skyddar patienten vid komplikationer. Vi välkomnar detta nya lagkrav eftersom vi är en seriös aktör och uppfyller alla krav!

Injektioner med Botox-Botulinum Toxin typ A

Boka en gratis konsultation så hjälper vi dig!

Det är inte utan anledning som botox är en av världens mest populära behandlingar för att få ett ungdomligt utseende med färre linjer och rynkor.

Kvinna som blir behandlad med injektioner med botox

Botulinom Toxin (typ A) är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet blir att linjer och rynkor mjukas upp och blir mindre synliga. Hos oss kan du bland annat behandla pannveck, bekymmersrynkor, horisontella veck men även göra ögonbrynslyft med botox. Du får ett piggare och mer ungdomligt utseende, och kommer inte kunna sluta le när du ser dig själv i spegeln!

Vi på Klinik Volym är certifierade att utföra botoxbehandlingar varför du kan känna dig trygg med vår kompetens och erfarenhet. Tveka inte att kontakta kliniken om du vill veta mer om våra botoxbehandlingar.

Medicinsk Botox Dysport 300E – Mot överdrivna svettningar

Det många inte vet är att man kan använda injektioner med botox i medicinska syften för att bota migrän och spänningshuvudvärk, motverka tandgnissling och spända käkar samt dämpa överdrivna svettningar.

Vid svåra svettningar (Hyperhidros) har det påvisats att Botulinumtoxin påtagligt kan minska dessa besvär. Nio av tio personer blir hjälpta av Botoxbehandling.

Om du ska injicera Botox i armhålor (Axiller) ska du inte raka armhålorna 1 vecka innan behandling. Du skall ej heller använda aluminiumkloridlösningar såsom Absolut torr, Bats eller Stop 24.

Hyperhidros drabbar ca 3% av befolkningen. Svettningen kan vara allmän, dvs att man svettas mycket över hela kroppen. Den kan också vara lokalt koncentrerad till armhålor, handflator, fotsulor och panna.

Injektion med Botox erbjuder en effektiv behandling vid lokalt överdriven svettning. Läkemedlet blockerar nervimpulserna till svettkörtlarna och svettningarna upphör. Effekten märks normalt efter 2 – 3 dagar och uppnår sin fulla effekt efter ca 10 – 14 dagar. Resultatet varar mellan 5 och 9 månader, varefter en ny behandling kan göras. Effekten förlängs efter varje behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla aktivitet mellan varje injektion.

Efter behandling av fotsulorna är effekten något sämre jämfört med övriga områden.

Risken att Botox ska spridas i övriga kroppen är liten då mängderna som injiceras är mycket små. Effekten av Botox försvinner helt och hållet efter ett antal månader om inte behandlingen upprepas.

Hur går en medicinsk behandlingen till?

En jodlösning och ett stärkelsepulver (potatismjöl/maizenamjöl) appliceras över området som ska behandlas. Detta för att identifiera vilket område som ska injiceras. Därefter injiceras området med Botox.

Att tänka på inför en behandling av injektioner med botox:

Om du tar Voltaren, Magnecyl, Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

För dig som önskar kan en bedövningskräm appliceras på området en stund innan behandlingen påbörjas.

Att tänka på efter en Botoxbehandling:

Kvinna som visar före och efter resultat av injektioner med botox

Gnugga inte eller massera behandlade områden under de två kommande dygnen.

Var även försiktig när du tvättar ansiktet, speciellt första kvällen efter behandlingen.

När Du tvättar ansiktet de två första dagarna efter behandlingen (speciellt om du tagit botox i panna och runt omkring ögonen) tänk då på att tvätta uppåt mot pannan, ej stryka eller massera ner mot ögonen.

Effekten av Botox syns optiskt efter cirka en vecka och verkar maximalt efter 5 – 6 veckor, och varar upp till 4 månader.

Eventuell korrigering sker 7 – 14 dagar efter den utförda behandlingen.

Återbesöket ingår i behandlingen kostnadsfritt.

Ny behandling med full dos sker tidigast 12 veckor efter senaste behandling.

Risker och biverkningar:

Behandlingen har minimala risker, men i likhet med andra läkemedel kan även injektion med Botulinum Toxin typ A ge biverkningar hos vissa patienter. Eventuella biverkningar sker oftast under de första dagarna efter behandlingen och är övergående.

Symptomen kan vara huvudvärk, rodnad, smärta och svullnad på injektionsställena, illamående, domningar, hängande ögonlock, sänkt panna och lunginflammation (extremt ovanligt).

Om du skulle bli drabbad av andningssvårigheter, svårt att svälja, svårt att tala, muskelsvaghet eller annan allergisk reaktion – kontakta din läkare.

Vid medicinsk injektion kan man Ibland svettas mer på något annat ställe på kroppen.

Hudtorrhet kring det behandlade området är inte ovanligt och kan under en kortare period behandlas med en mjukgörande kräm.

I enstaka fall kan musklerna i området försvagas, framförallt musklerna i tumgreppet. Eventuella besvär är övergående då behandling med Botox inte är permanent.

Gör behandlingen ont?

De flesta patienter/kunder brukar uppge att injektionerna är mer eller mindre smärtfria. Andra patienter/kunder upplever att sticken liknas vid myggbett, men som sagt kan en bedövningskräm appliceras på området en stund innan behandlingen påbörjas.

När ska du inte göra en Botoxbehandling?

  • Om du inte känner dig frisk
  • Om du tagit något blodförtunnande preparat
  • Om du behandlats med Botox senaste tre månaderna
  • Om du är gravid eller ammar
  • Om du har aktiv acne eller kvissla vid injektionsområdet
  • Om du är allergisk mot Botulinum Toxin typ A eller mot protein i komjölk
  • Om du har en muskel eller nervsjukdom så som ALS eller Lambert-Eaton syndrom (en autoimmun sjukdom som innebär att impulsöverföringen mellan nerv och muskel är störd)

Det är även vanligt att kombinera en botoxbehandling med fillers. Varför inte prova?

Pris

Konsultation 0 kr (30 min)

1 Zon                                   2450 kr (30 min)

2 Zoner                                3100 kr (30 min)

3 Zoner                                3800 kr (40 min)

Medicinsk Botox Dysport 300E Spänningshuvudvärk                 3800 kr (40 min)

Medicinsk Botox Dysport 300E Tandpressning/gnissling 3800 kr (40 min)

Medicinsk Botox Dysport 300E Överdrivna svettningar 5000 kr (60 min)

Lipflipp 900 kr (30 min)

Kombo med botox 1 zon + Fillers 1,0 ml large 4600 kr (60 min)

Möjligt med avbetalning via Klarna checkout

Boka Tid